Prästgatan 5B, Nora
0733-72 09 72

BEMER
En fysiovaskulär terapi som stödjer immunsystem och förebygger sjukdomar. Den stödjer kroppens självläkande processer genom att den bland annat förbättrar blodflödet i mikrocirkulationen. Förbättrar organ och vävnad, Stödjer sårläkningsprocessen, stödjer immunsystemet, ökar den mentala och fysiska förmågan, förkortar tid vid återhämtning vid idrottsutövning. Är EU-godkänd medicinsk produkt (CE0483) av klass IIa (93/42/EEG).

Svensk klassisk massage
Svensk klassisk massage anses vara världens främsta och bästa massage. Löser upp låsningar och spänningar samt har en lugnande effekt på nervsystemet. Läs mer om effekterna på Taktilmassage. Oljorna vi använder är av hög kvalitét. Finns både neutral och medaromer.

Medicinsk massageterapi
Massage och ledmobilisering med inriktning på nedsatt rörlighet och låsningar. Metoder är manuella tekniker och ledmobilisering, triggerpunkter m.m. för ökad rörlighet i muskler och leder. Hands on 30 min. behandling.

Idrottsmassage
Idrottsmassage tillämpar sig både för idrottsskador och för den som vill ha mer djupgående massage. I behandlingen ingår triggerpunktsbehandling, töj och stretch samt ortopedisk manuell terapi.

Koppningsmassage
Koppningsmassage sker med sugkoppor som skapar ett undertryck i bindväven. Detta främjar både hud, bindväv och lymfa som lättare kan transportera bort slaggprodukterna. Används vid dålig cirkulation, muskelspänningar, sägs ha en detoxisk (avgiftande) effekt samt ha viss positiv effekt mot celluliter. Rekommenderas inte om du har hudproblem, akuta inflammationer, förkylning, har eller har haft cancer, om du tar blodförtunnande medicin eller om du är gravid.

Avslappningsmassage
En avslappnande massage som bygger på den svensk-klassiska massagen. Här ingår även ansiktsmassage. Massagen kan kombineras med hand och fotmassage.

Taktil massage
En behandlingsmetod där massagen/beröringen ger ett jämt och mycket, mycket lätt tryck. Hormonet oxytocin som utsöndras ger en lugn och behaglig känsla. Under behandlingens gång ska du känna dig omfamnad, lugn och trygg. Effekterna av taktil massage liksom svensk klassisk massage är att du skapar lugn- och ro i ditt sinne och själ, får bättre samarbetsförmåga, ökar självkänslan, ökar din nyfikenhet, förbättrar din kroppsuppfattning, ökar smärttröskeln och därmed ger viss smärtlindring, ökar immunförsvaret, förbättrar sömn, minskar oro och ångest Kan rekommenderas till skola, dagcenter, äldre, rehabilitering, sjukhus- och sjukhem och inom äldrevården, utbrända, de som har nedsatt koncentration med flera.

Hot Stone
Väldigt avslappnande behandling med varma lavastenar och avslappnande oljor. Behandlingen bygger på kinesisk medicin där meridianernas blockeringar ska lösas upp för att skapa fysisk och själslig balans.

Acu Nova 2000
Acu-Nova är en akupunkturbehandling för att behandla en rad olika åkommor som exempelvis smärta, stelhet, allergier, artros, ryggskott, diskbråck och mycket mer. Ett superbt komplement till behandlingar inom idrottsskador eller andra skador. Med Acu-Nova sker läkningsprocessen mycket snabbare och vid nedsatt rörlighet ökar rörligheten omgående. Nålarna sätts på händer och fötters leder men behandlingen sker i hela kroppen. Kliniken använder sig av ”torra” nålar och penetrerar därför inte huden.

Andlig healing
Via universum får du energi. Terapeuten fungerar som en kanal och energin går där den behövs bäst. Healing är livskraft som påverkar hela dig.

Detox
Vi går igenom dina behov och förutsättningar och inriktar oss sedan på en individuell behandlingsplan, detox anpassad för dig. I priset ingår kinesiologtest. Du får dessutom 10% på våra varor som är för detox. Uppföljning en gång per vecka via telefon eller kundbesök.

Kinesiologtest
Vi gör en test på ämnen om du tål det eller inte. Att köpa ett kosttillskott som inte ger så bra resultat eller allergi tar vi fram denna test för se vilka ämnen du bäst behöver. Ämnen som du inte tål försvagar din kropp medan det omvända stärker dig. Testen utförs utan något krav på att köpa produkter.

Privat sittning
Privat sittning och andlig vägledning. Du får kontakt via andevärlden, från nära och kära som ger eventuella råd och bevis på liv efter döden. Det kan kännas tröstande och skönt att få träffa dem. Mediumet bestämmer inte vem som kommer igenom, vi fungerar bara som en ren kanal och förmedlar budskapen. Efterprat ingår i tiden.

Reiki healig
Reiki översätts som "universell livsenergi". Energin arbetar på själsliga, mentala och fysiska planet samt från tidigare liv. Reiki har inget med religion eller en speciell kult eller sekt att göra. Du får ökad energi som i sin tur ökar immunsystemet och självläkning på flera plan. Reiki healing har inga biverkningar. Efter en session ska du ta det lugnt och bör inte köra bil för du kan bli så avslappnad och trött. Healingen kan även ges på distans.
För distans healing skicka meddelande eller boka via telefon. 0733 -72 09 72

Ljusterapi
Ljusterapilampa från Nordic Light med starkt vitt bredspektra. Både djur, växter och människor påverkas vi av ljuset. Brist på ljus kan ge humörsvängningar, trötthet, håglöshet, svårt att stiga upp på morgonen, ökat behov efter socker och kolhydrater. Starkt vitt bredspektrig ljus ökar produktionen av ämnena melatonin och serotonin. Av vår befolkning har 60 % något av symtomen på vintertrötthet medan endast 2 % får verklig vinterdepression. Skillnaden ligger i att den verkliga vintertröttheten är allvarligare. Vintertrötthet kallas också Sub- SAD, det är den lindrigare formen medan den allvarligare formen kallas SAD (Seasonal Affective Disorder). Tecken på depression är om du har flera av följande symtom: Nedstämdhet, sömnlöshet, aptitproblem, kronisk trötthet och ovilja att göra någonting alls.